شهدای میگون

شهدای میگون

تجربه دیروز. استفاده امروز . و امید به آینده
شهدای میگون

شهدای میگون

تجربه دیروز. استفاده امروز . و امید به آینده

برداشت من از پاسخ نامزدهای ریاست جمهوری به سوالات

بالاخره در این دور از رقابت ها یکی به ساختمان ریاست جمهوری راه پیدا می کند. اگر چه همه هشت کاندبداها انگاری با قاطعیت تمام باور دارند که فقط خودشان به این سمت پذیرفته می شود. نردبان ترقی سفت و محکم است. باید دید که کدام توان بالا رفتن را دارند. البته این برای مردم خوب و نجیبی است که با درایت و تفکر کدام را همراهی کنند و به نوعی دستشان را بگیرند و بالا ببرند. در این مناظره ها و صحبت ها و پاسخ به پرسش ها برخی فکر می کنند که گناه از دیگریست و خودشان در این مشکلات هیچگونه نقشی ندارند و فقط منتظرند تا به پاستور راه پیدا کنند و مشکلات را فله ای برطرف کنند. باید به این عزیزان گفت که فرقی نمی کند که چه کسی در پست ریاست جمهوری قرار می گیرد اگر مشکلاتی هم در این کشور وجود داشته است این مردم هستند که باید از شما بپرسند که چگونه با وجود بودن شما در هر پست و مقام بالایی این مشکل بوجود آمده است. پس به هم گیر ندهید و گناه را به نفرات قبلی نیندازید و برنامه هایتان را بگویید و این مردم هستند که به برنامه ها رای خواهند داد.

۱- آقای رضایی انگاری جدی و کمی عصبانی به نظر می رسد. البته کمتر به دولت احمدی نژاد گیر می دهد.

۲- آقای روحانی در برخوردهای اولیه خودش را با آقای خاتمی و آقای هاشمی معرفی کرده بود که در صحبت های بعدی کمتر روی این دو مقوله سرمایه گذاری کرد. همچنین در شروع کار کمی به دولت احمدی نژاد هم گیر داده بود.

۳- آقای حداد عادل انگاری صحبت کردن برایش سخت و دشوار به نظر می رسد و هرگاه ایشان را می بینم صحبت های علی مطهری در ذهنم نمایان می شود.

۴- آقای ولایتی تنها کسی است که تا حدودی خنده بر لب هایش جاریست. صحبت هایش هم تا حدودی معتدل است. به کسی و دولتی گیر نمی دهد.

۵- آقای غرضی بیشتر شبیه پدربزرگ ها صحبت می کند. از ته دل و تسلط بر اوضاع است. گذشته ها را به درستی در ذهن جا داده است. ایشان هم با توجه به  دولت های قبلی بدون نگاه به دولت خاصی صحبت می کند.

۶- آقای قالیباف پر نشاط است. تحرک و جست و خیز بالایی دارد. شاید به دلیل جوان تر بودن و یا اینکه هنوز پنجاه و هفتی فکر می کند. تحرکش به احمدی نژاد می ماند. او هم گهگاه گریزی و حمله ای به دولت احمدی نژاد دارد.

۷  آقای جلیلی خیلی آرام و سکینه صحبت می کند. خیلی دوست ندارد مشکلات کنونی را به دولتی خاص واگذار کند. به نظر می رسد منطقی ترین کار همین است. اگر بیاییم یک دولتی را محکوم کنیم، دودش تو چشم خودمان خواهد رفت.

۸ آقای عارف فکر می کند تمامی مشکلات در دولت احمدی نژاد خلاصه می شود و بهترین دولت ها در طول تاریخ دولت های خاتمی و هاشمی بوده است. همواره اینگونه صحبت می کند. انگاری با تکیه بر اسامی می خواهد رای آن ها را جمع و جور کند. 

                                                       والله علیم حکیم

سعید فهندژی سعدی

بدون ذکر منبع شرعاً جایز نیست

کاندیداهای چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر شیراز از شهرک

در این دوره از انتخابات شورای شهر شیراز حدود 13 نفر از مردان و زنان شهرک سعدی کاندید شدند. شهر شیراز ما با مدیریت ناصحیحی که تا کنون صورت گرفته است، بیشتر توجهات سازندگان و مهندسان شهرسازی را به سمت الگوهای غربی سوق داده است. از سال 1300 که پادشاهان ایرانی سفر به فرنگ را در دستور کار خود قرار داده بودند. تقلید از غرب نقطه آغازی در تمامی سیستم های داخلی و خارجی صورت گرفت که شهر سازی هم جزئی از آن بود. با ورود اندک مهندسان خارجی و تقلید کور کورانه از غرب شهرهای بزرگی چون تهران و تبریز و شیراز عملیات ساخت و ساز و معماری مدرنیته را در پیش گرفتند. در این معماری توجهی به بناهای اسلامی و ایرانی نشده بود. شهر شیراز هم به صورت شطرنجی به سمت غرب گسترش یافته و هنوز هم این رویه ادامه دارد. اگرچه در شهرک سعدی به همت دلسوزان محلی و اقدامات شهرداری توجهاتی صورت گرفت اما این مقدار کفایت نمی کند و شهرک بیش از پیش نیازهایی دارد که باید برطرف گردد. با یکی دو بنایی که صورت می گیرد و یا افتتاح یک مجموعه نشان از کار و تلاش عالی نیست که فکر کنیم تام و کامل می شود، بلکه شهر همانند موجودی جاندار روزانه، ماهانه و سالانه نیازهایی دارد که باید برطرف شود. شما یک انسان را در نظر بگیرید دائماً نیاز به اکسیژن، غذا، آب، استراحت، رفاه، امنیت، تفریح، کار و ورزش دارد. یا یک ماشین، کارخانه و اتومبیل برای حرکت خود نیاز به گازوئیل، بنزین و برق و غیره دارد. شهر هم همینطور است برای زندگی و حیاط خود نیاز به ساخت و ساز روزانه، هفتگی، ماهانه، سالانه که در دستور برنامه های کوتاه مدت و دراز مدت انجام می شود، دارد. شهر زنده و پایدار اینگونه است.

جلساتی که با برخی از دلسوزان محل انجام شد ترتیبی اتخاذ گردید تا کاندیداهای شهرک  در کنار هم جمع شدند و ضمن معرفی خودشان  برنامه هایی که دارند به مردم معرفی کردند. قرار شد در آینده ای نزدیک ائتلافی صورت بگیرد و آرای مردم به هدر نرود. شهرک سعدی به گونه ای است که اگر از این محل کاندیدی وارد شورا نشود، کسی به فکر این محل نیست و کارهای عمرانی به کندی صورت می گیرد. اقداماتی هم اگر تا کنون انجام گرفته به همت زنده یاد حاج عزت الله فهندژ بود و تعدادی از کاندیداهای محل که در شورای شهر بوده و هستند.

اسامی کاندیداهای شورای شهر شیراز از شهرک سعدی عبارتند از:

1 - محمد رضا هاجری

2 سعید فهندژی سعدی

3 سعید شجاعی

4 احمد رضا نقیب زاده

5 هادی بستام

6 مهدی زارعی

7- زهرا مریدی

8- سجاد خرم سعدی

9 سکینه بهروز 

۱۰ - سرکار خانم فهندژ سعدی

آشنایی با حجه الاسلام والمسلمین استاد حمید رضا سالارکیا

بسم الله الرحمن الرحیم

تبلیغ فرهنگ ناب مکتب اهل بیت(ع) همواره از وظایف بزرگ حوزه های علوم دینی بوده است. پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران که این مکتب در کانون توجهات جهانیان واقع شده و سیر علاقه مندی و گرایش به آن فزونی گرفته، شکی نیست که این مهم از طریق آشنایی با زبان های زنده دنیا به شیوه بسیار گسترده تری امکان پذیر است.

در میان دانش آموختگان بزرگ این مکتب نورانی این سیره حسنه همواره ادامه داشته که علاوه بر فراگیری زبان عربی - که زبان دین است - از آموختن زبان های پر مخاطب اروپایی همچون فرانسه و انگلیسی غفلت نشود. از باب نمونه می توان از بزرگانی همچون حیدر قلی سردار کابلی، علامه ابو الحسن شعرانی، آیت الله میرزا کریم حق شناس و علامه حسن زاده آملی نام برد که علاوه بر عربی با زبانه های انگلیسی، فرانسه یا هر دوی آنها آشنا بوده اند.

پایگاه اطلاع رسانی حوزه نت این بار به محضر حجت الاسلام حمید رضا سالارکیا رسیده است تا ضمن بهره گیری از خاطرات شیرین این استاد زباندان، طلاب جوان حوزه های علمیه را با ضرورت آشنایی با زبان های خارجی و شیوه های کارآمد این کار آشنا کند. متن این گفتگوی شیرین را به همه شما عزیزان تقدیم می کنیم.


لطفا گزارش کوتاهی از زندگی علمی خود ارائه نمایید؟

الف) تحصیلات حوزوی و دانشگاهی:

اینجانب پس از اخذ دیپلم متوسطه وارد حوزه علمیه قم شدم و در مدارس حقانی و شهیدین دروس حوزوی (مقدماتی و سطوح)

را گذراندم. پس از آن در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات مکارم شیرازی، سبحانی، وحید خراسانی و جوادی آملی حاضر شدم.

در خصوص تحصیلات دانشگاهی باید بگویم که هم زمان با اشتغال به دروس حوزوی، مترجمی زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی

را در دانشگاه پیام نور نیز به پایان رساندم، همچنین در دانشکده علوم حدیث قم موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس علوم حدیث شدم

و در حال حاضر به تحصیل در مقطع دکترا در رشته علوم حدیث تطبیقی در جامعة المصطفی مشغول هستم.

ب) همکاری با مراکز:

از سال 75 تا کنون مدیر بخش ترجمه مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی هستم. از سال 87 به مدت سه سال، سردبیر

بخش انگلیسی اتاق گفتگوی اینترنتی(موسوم به پالتاک) وابسته به مجمع جهانی اهل بیت(ع) بوده ام. ضمناً با شبکه بین المللی

سحر انگلیسی نیز همکاری داشته ام(بحث تفسیر آیات معاد در قرآن در تابستان 1390). و برای شبکه تلویزیون انگلیسی زبان Press TV هم دو جلسه برنامه با موضوعات (عصمت و مهدویت) داشته ام (سال 1387).

ج) تدریس:

زبان عمومی و تخصصی را در مدرسه شهیدین و جامعة الزهراء(س) و دانشگاه مجازی امام خمینی(ره) تدریس کرده ام.

چه شد که به آموختن زبان انگلیسی رو آوردید؟

از قبل از طلبگی به زبان های خارجی از جمله آلمانی و انگلیسی علاقه فراوانی داشتم. در دوران طلبگی هنگامی که مدرسه علوم دینی شهیدین، دوره های آشنایی طلاب با زبان های خارجی را برگزار کرد، با توجه به علاقه قبلی و کارهای کم و بیش مستمری که در این زمینه داشتم، با جدیت بیشتری به زبان پرداختم و خیلی زود همه دوره ها را با موفقیت پشت سر گذاشتم. همچنین سه دوره تابستانی زبان که در دانشگاه امام صادق(ع) در تهران برگزار شده بود، نیز سهم بسزایی در پیشرفت من در این حیطه داشت.

بد نیست بدانید که پایان نامه کارشناسی ارشد این جانب هم مرتبط با زبان است چرا که موضوع پایان نامه من ترجمه کتاب «نـُزهـَةُ النّاظـِر و تنبیهُ الخاطر» به زبان انگلیسی بود. این کتاب اثر محدّث حـُلوانی است که در قرن پنجم هجری می زیسته و حاوی 528 حدیث اخلاقی و تربیتی از پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) است. مقدمه ای هم در تاریخ حدیث شیعه و مدارس حدیثی قرن چهارم و پنجم به زبان انگلیسی برای ترجمه این کتاب نوشته ام.

آموختن زبان با کسوت روحانیت برای خیلی ها جالب است، آیا خاطره ای در این خصوص دارید؟

در کنگره ای که به مناسبت بزرگذاشت هزارمین سال وفات شیخ مفید(متوفای 413 هجری قمری) و به همت جامعه مدرسین برگزار شد،(1413ق، 1371 ش) علاوه بر خیل عظیم میهمانان ایرانی، شصت میهمان خارجی نیز دعوت شده بودند که برخی از آنان اروپایی و انگلیسی زبان بودند. در آنجا به اتفاق تعدادی دیگر از دوستان در سمت راهنمای این میهمانان از زبان انگلیسی کمک می گرفتم. طبیعتاً این توانایی تعجب خیلی ها را بر می انگیخت.

در یکی از سفرهایم به لبنان هم برای اداره غرفه مرکز تحقیقات کامپیوتری نور در نمایشگاه محصولات جمهوری اسلامی در بیروت، با مسؤول یکی از غرفه ها که نمونه هایی از محصولات دارویی را عرضه می کرد مشغول گفتگو بودم. در این هنگام یک بازدید کننده لبنانی به زبان انگلیسی از او پرسید چرا شما مستقیماً محصولات دارویی خود را به لبنان صادر نمی کنید. او تلاش کرد به زبان انگلیسی پاسخش را بدهد، اما مشکل داشت من به کمکش آمدم و با انگلیسی روان مطالبش را بازگو کردم. این سبب شگفتی غرفه دار ایرانی و مایه دوستی صمیمانه من با او شد.

نوع سفرهای تبلیغی حضرت عالی به چه کشورهایی بوده؟ خاطراتی از این سفرها بیان کنید؟

چند سفر به عربستان؛ یک سفر به پاکستان و دو سفر به چین داشته ام و چند سفر به سوریه، لبنان و امارات نیز داشته ام. کار فرهنگی و تبلیغی برای من همیشه به عنوان یک کار به ظاهر جنبی ولی در واقع اصلی بوده است. در یکی از سفرهای حج با یک از حجاج کشور سوریه آشنا شدم که حمله دار حج از کشورش بود(مثل مدیر کاروان در کشور ما) و شانزده سفر برای حج و عمره به حجاز سفر کرده بود. او در باره شیعه و تشیع شبهاتی داشت که با گفتگو همه را برطرف کردم. او وعده داد که در ارتباطش با حجاج سوری توضیحات مرا منتقل کند.

بخشی از سفرهای حضرتعالی سفرهایی بوده که برای برپایی نمایشگاه های خارجی مرکز تحقیقات نور بوده است، لطفا توضیحی درباره این سفرها بدهید؟

مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی که به طور مختصر مؤسسه نور خوانده می شود، به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان نرم افزارهای اسلامی در داخل و خارج از کشور شناخته شده است. این مرکز علاوه بر تأمین نیازهای علمی و فرهنگی داخلی اعم از حوزه های علمیه و مراکز پژوهشی، از موقعیت ها و فرصت های خارج از کشور هم بهره می برد تا محصولاتش را به دست مشتاقان برساند.

طبیعتاً دوستانی که با زبان(عربی و انگلیسی) آشنایی داشته باشند و از طرفی از محصولات نور و شیوه استفاده آز آنها مطلع باشند بهتر می توانند در نمایشگاه های خارجی موفق باشند. ضمناً نام مرکز در نمایشگاه جیتکس امارات کاملاً شناخته شده است. این مرکز، مشتریانی همیشگی دارد که هر سال ضمن بازدید از غرفه مرکز سراغ محصولات جدید را می گیرند.

برپایی این نمایشگاه ها تا چه حد ضرورت دارد؟

پاسخ این سؤال نسبتاً واضح است. ما برای نشر و گسترش فرهنگ غنی و انسان ساز اسلام از یک سو و شناساندن ایران اسلامی از سوی دیگر وظیفه سنگینی بر دوش داریم. با زبان رسانه و نرم افزار می توانیم فرهنگ اهل بیت را منتقل کنیم و بشریت را به این راه درخشان دعوت نماییم.

علاوه بر اینکه در این نمایشگاه ها با محصولات شرکت های مشابه از دیگر کشورها نیز می توان آشنا شد و به تبادل تجربیات پرداخت.

در چه کشورهایی این نمایشگاه ها برگزار می شد؟

کشورهای مانند امارات، لبنان، سوریه، قطر، عمان، مصر، آلمان، انگلیس محل برگزاری این نمایشگاه ها بوده اند. البته من فقط در نمایشگاه های دو کشور نخست حضور داشته ام.

بازدیدکنندگان این نمایشگاه ها وقتی با یک روحانی مواجه می شدند، چه عکس العملی نشان می دادند؟

طبیعتاً ابتدا تعجب می کردند و برایشان جالب بود. معمولا از این که یک روحانی به زبان انگلیسی با آنها صحبت می کند اظهار خوشحالی و گاهی هم اظهار شگفتی می کردند.

بیشترین استقبال در کدام کشورها مشاهده می شد؟

در هر دو کشور استقبال خوب بود، هر چند فراز و نشیب هم داشته است.

بیشتر از کدام نرم افزار ها استقبال می شد؟

نرم افزارهای قرآنی و تفسیری در همه کشورها مورد استقبال بود. و نرم افزارهای معارف اهل بیت(ع) از سوی شیعیان ساکن در این کشورها، بیشتر محل توجه قرار می گرفت.

بهترین خاطره حضرت عالی در خلال این مسافرت ها کدام است؟

در سفری به امارات یکی از بازدید کنندگان از غرفه ما در نمایشگاه جیتکس، یک نظامی بازنشسته اهل سنت از کشور عمان و علاقه مند به ایران بود. او در خصوص فتنه 88 ابهامات جدی پیدا کرده بود که برای او روشنگری کردم. همچنین علاقه مند به آگاهی از تفاوت های مذهب شیعه با اهل سنت داشت که من ضمن تأکید بر برادری بین پیروان همه مذاهب اسلامی کتابی بسیار مختصر اما ریشه ای در معرفی تشیع به او دادم(کتاب فی رحاب التشیع که ترجمه ای است به زبان عربی از کتابی که حجة الاسلام دکتر محمد علی شمالی به زبان انگلیسی (Discovering Shi’i Islam) نوشته و به 13 زبان دنیا ترجمه شده است). اینجانب معتقدم این کتاب روشنگری فوق العاده ای دارد.

به بخشی از آثار و برکات این سفرها اشاره ای نمایید؟

اولاً، مثل ماهی بیرون از آب افتاده، انسان قدر کشورش و وطنش را می فهمد.

ثانیاً، دید بازتری نسبت به وظایف و مسؤولیت های خود پیدا می کند.

ثالثاً، با مشاهده ابراز علاقه بازدیدکنندگان به محصولات اسلامی و اظهار رضایتمندی ایشان پس از خرید محصولات، انسان احساس خیلی خوبی پیدا می کند و در بازگشت برای افزایش حجم تلاش و فعالیت های خود در بهبود بخشیدن به محصولات نور و تولید محصولات آتی تصمیم جدی تری می گیرد.

در باب زبان آموزی به طلاب علوم دینی چه توصیه ای دارید؟

زبان یک ابزار و وسیله برای مقاصد گوناگون از جمله انتقال فرهنگ و پیام های فرهنگی است. طبیعتاً چون روحانیون حرف هایی برای گفتن دارند که در سراسر دنیا خریدار دارد، می توانند با این زبان پیام های حیات بخش دین مبین اسلام را به خوبی منتقل کنند. زبان انگلیسی یک زبان بین المللی است.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از پیروزی های چشمگیر جنبش های جهادی که از انقلاب الگو گرفته اند در مقابل دشمنان اسلام، ایران را به کانون توجهات این نهضت ها و همه مردم آزادی خواه تبدیل کرده است.

طلبه های جوان برای آموختن زبانهای زنده دنیا وقتی اختصاص دهند. دوره های فشرده آموزش زبان به ویژه در تابستان را جدی بگیرند. در مدارسی مثل مدرسه شهیدین و مدرسه معصومیه سال هاست به این ضرورت پی برده اند و دوره های موفقی را در مورد زبان انگلیسی و عربی روز گذاشته اند و ثمرات چشمگیری داشته است.

چگونه می توان در آموختن یک زبان موفق شد؟

اول: علاقه؛ دوم: استاد و ابزار آموزشی خوب مثل کتاب، نوار، سی دی، رسانه؛ سوم: اختصاص وقت کافی؛ چهارم: داشتن پشتکار و پنجم: استمرار کار و به کناری ننهادن آن.

انتقاد و پیشنهادی نسبت به پایگاه اطلاع رسانی حوزه نت دارید؟

طراحی صفحات پایگاه به نظرم بسیار مطلوب است. شیوه دسته بندی مطالب هم خیلی دلپذیر است. شیوه خوبی دارید. ادامه دهید. خدا به شما توفیق روز افزون عطا فرماید.

با تشکر از حضرت عالی که وقت ارزشمند خویش را در اختیار پایگاه اطلاع رسانی حوزه نت قرار دادید.

منتشر شده در : حوزه نت

تشییع پیکر3 تن از جان باختگان حادثه سایت دفن زباله شیراز


شیراز:پیکر سه تن از جان باختگان حادثه ریزش زباله سایت دفن زباله «برمشور» شیراز دیروز تشییع شد. ‏

پیکر محمد رضا جنتی از مهندسان فضای سبز، عبدالله فولادی آتش نشان و حسین بهروزآتش نشان از مقابل حرم مطهر سیدعلاء الدین حسین(ع) به سمت دارالرحمه شیراز با حضور گسترده مردم و مسئولان استان فارس تشییع شد. همچنین پیکر چهار نفر جان باخته دیگر نیز در محل ولادتشان در شهرستان‌های فارس تشییع می‌شود.‏

استاندار فارس در حاشیه مراسم تشییع پیکر این سه جان‌باخته حادثه در شیراز گفت: به طور حتم درخصوص این واقعه و علت یابی آن فرمانداری شیراز باید وارد شود و موضوع را بررسی کند. حسین صادق عابدین افزود: همچنین دادستان شیراز نیز به عنوان مدعی العموم باید موضوع را مورد پیگیری قرار دهد.

فرماندار شیراز نیز در حاشیه این مراسم گفت: موضوع تحقیق و تفحص درباره چگونگی وقوع این حادثه شروع شده است و هر روز شاهدان عینی دعوت می‌شوند و با آنها درباره حادثه گفتگو می‌کنیم.

جواد زرین کلاه اعلام کرد: تا دو هفته آینده نتیجه تحقیقات مشخص خواهد شد. چهارشنبه هفته گذشته در سایت دفن زباله برمشور شیراز حریقی رخ داد که نیروهای آتش نشانی و سایر کارکنان شهرداری شیراز به محل مراجعه کردند.هنگام اطفای حریق، زباله‌های زیر پای 13 نفر از آنها ریزش کرد که شش نفر زنده از زیر زباله بیرون کشیده شدند، اما هفت نفر دیگر جان باختند.‏